facebook-with-circle facebook google+-with-circle google+ instagram-with-circle instagram mail-with-circle twitter-with-circle twitter vine-with-circle vine youtube-with-circle youtube area-graph arrow-bold-down arrow-bold-left arrow-bold-right arrow-bold-up arrow-down arrow-left arrow-long-down arrow-long-left arrow-long-right arrow-long-up arrow-right arrow-up arrow-with-circle-down arrow-with-circle-left arrow-with-circle-right arrow-with-circle-up attachment back-in-time back bar-graph beamed-note bell blackboard block book bookmark box briefcase calendar camera ccw chat check chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up circle-with-cross circle-with-minus circle-with-plus clapperboard clipboard clock cloud cog controller-fast-backward controller-fast-forward controller-jump-to-start controller-next controller-paus controller-play controller-record controller-stop controller-volume cross cup cw cycle dots-three-horizontal dots-three-vertical edit export eye-with-line eye flag flash folder forward funnel globe hand heart-outlined heart help-with-circle help home image-inverted image images inbox info-with-circle info install level-down level-up lifebuoy link location-pin lock-open lock log-out login loop magnet magnifying-glass mail medal megaphone menu message minus modern-mic news pencil pie-chart plus price-tag print publish quote reply-all reply resize-100% resize-full-screen retweet rss select-arrows share-alternative share shopping-bag shopping-basket shopping-cart shuffle sound-mix squared-cross squared-minus squared-plus star-outlined star text-document-inverted text-document text thumbs-down thumbs-up ticket tools trash triangle-down triangle-left triangle-right triangle-up trophy tv typing upload-to-cloud upload user users warning

Arnej Ivkovič

A.K.
Komentarjev: 0

Arnej Ivkovič je svojo plesno kariero začel leta 2005 v show danceu, kjer je kot otrok precej izstopal, z vstopom v šov Zvezde plešejo pa se mu uresničujejo sanje. Vsem gledalcem sporoča, naj se pripravijo na svež veter, ki bo popestril nedeljske večere. Kje najmlajši med plesalci najraje pleše in kateri ritmi so zanj najbolj strastni, preverite v intervjuju.

Za ogled videov se PRIJAVI
Za ogled videov se NAROČI
Arnej Ivkovič - 10
Arnej Ivkovič (Foto: POP TV)

Kaj pričakuješ od šova Zvezde plešejo in kaj sporočaš gledalcem?

Od šova Zvezde plešejo pričakujem veliko plesnih užitkov, tako za nas profesionalne plesalce, kot tudi za zvezde in gledalce doma pred TV ekrani. Še več smeha, novih poznanstev, presenečenj in seveda veliko mero zabave. Gledalcem sporočam naj se pripravijo na svež veter, ki bo popestril njihove nedeljske večere in jih spremenil v nepozabne.

Kaj ti pomeni ples?

Ples mi pomeni ogromno, ker se lahko z njim svobodno izražam, ustvarjam, sprostim in ob enem tudi zabavam. Ko plešem, sem v čisto drugem svetu, kjer izražam svoja čustva in razpoloženje.

Kako pomemben del tvojega življenja je plesanje?

Ples je moje življenje. Odkar sem se začel z njim ukvarjati, se od njega ne morem in tudi nočem ločiti - brez njega si življenja preprosto ne predstavljam. Na nek način me je tudi zaznamoval, saj sem skozi njega in z njim odraščal, ugotovil, kdo sem ter kaj si želim.

Kje najraje plešeš?

Najraje plešem pred občinstvom, kjer so luči usmerjene vame in v mojo plesalko, v ozadju pa igra živa glasba.

Kdaj si nazadnje plesal?

Načeloma plešem vsak dan, ampak nazadnje je bilo pred kratkim na skupinskem treningu.

Kakšni so tvoji spomini na srednješolske plese?

Večinoma pozitivni in zabavni. Ko smo hodili ven s prijatelji, je bilo kar zabavno pokazat kakšen gib in z njim osvojiti tudi kakšno lepo punco.

Kdaj si bil nazadnje na plesni predstavi? Kaj ti je bilo najbolj všeč?

Nazadnje sem bil na plesni predstavi Satisfaction on a dance floor, v kateri sva skupaj z Gordano Grandošek Whiddon tudi nastopala. Najbolj mi je bilo všeč to, da je občinstvo neizmerno uživalo ob naši predstavi in plesu.

Je spomin na maturantski ples zate nekaj lepega, ali travma?

Nekaj lepega in edinstvenega, kar mi bo za vedno ostalo v spominu. Predstavlja mi namreč prelomnico, ko zapustiš otroška leta, se posloviš od srednješolskih klopi ter sprejmeš pomembne odločitve za nadaljne življenje.

Fred Astaire ali Gene Kelly?

Gene Kelly, ker mi je podoben tako po karakterju, kot tudi po načinu plesanja in stilu življenja.

Arnej Ivkovič - 3
Najbolj strasten ples je za Arneja rumba. (Foto: POP TV)

Kateri je zate najbolj strasten ples?

Zagotovo je to rumba, ne izključujem pa dejstva, da so lahko strastni tudi ostali plesi, kot so dunajski valček, tango, čačača ...

Polka ali valček? Zakaj?

Sicer oboje rad plešem, ampak se bom odločil za polko, ker bolj paše k mojemu karakterju.

Najboljša filmska plesna scena je …

Težka odločitev, ker res obožujem musicale oz. filme, ki vsebujejo ples ali petje. Ampak izbral bom Burlesque – Show Me How You Burlesque.

Zakaj so latinskoameriški plesi boljši od standardnih?

Niso boljši, so le bolj sproščeni, v smislu ni "zategnjene" drže, več imaš možnosti improvizacije, različnega gibanja, ni ti potrebno biti ves čas v stiku s partnerjem.

Sanjski plesni flashmob je …

Nimam ga.

Zakaj se veseliš nastopa v oddaji?

Šov Zvezde plešejo mi predstavlja velik izziv in hkrati tudi izpolnitev želje, saj sem ob spremljanju lanske in ostalih podobnih plesnih oddaj želel v njih tudi sam sodelovati. Sedaj sem dobil to priložnost, da lahko pokažem, kaj znam, kaj rad počnem v življenju in kdo pravzaprav sem.

Kateri ples si najbolj želiš odplesati?

Jive, ker je to moj ples.

Kdo je tvoj sanjski plesni partner?

Emma Watson. (smeh)

Greš na zmago ali …

Predvsem mi je pomembno, da bova jaz in moja zvezda uživala v plesu in najinem skupnem druženju, da bova uspešno premagovala izzive ter da bova všeč sodnikom in gledalcem, ki bodo navijali za naju. Seveda pa si želim tudi zmage in potrudil se bom po svojih najboljših močeh, da skupaj z mojo plesalko osvojiva plesni globus.

Kje v plesnem svetu se vidiš po koncu tekmovanja?

Verjetno bom pristal v dvorani, nazaj v Plesni šoli Salsero, kjer bom pridno vadil, sestavljal nove koreografije, širil svoje znanje na druge, ter se pripravljal na nove izzive in nastope. Upam pa, da me pot zanese še k sodelovanju v kakšni predstavi ali podobnem šovu.

Kako si se pripravljal na začetek? Si si ogledal tuje oddaje?

Odkar sem izvedel, da sem sprejet med profesionalne plesalce, se moje misli težko usmerijo še kam drugam. Pregledal sem (dobesedno) vse tuje različice oddaje pa tudi na slovenske nisem pozabil. Veliko je bilo tudi plesanja doma po stanovanju, saj sem moral obnoviti kakšne ženske korake, med drugim pa so ideje za koreografije kar letele iz moje glave.

Imaš morda kakšnega plesnega vzornika v tujih oddajah ali na splošno na plesnem parketu?

Na plesnem parketu nisem imel nikoli nekega vzornika, v tujih oddajah pa so to: Derek Hough, Val Chmerkovskiy, Sasha Farber, Gorka Marquez.

Česa se najbolj bojiš?

Da bo moja plesalka nezadovoljna ali pa, da mi ne bi uspelo doseči cilja, ki si ga bom zadal.
 

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI 0