facebook-with-circle facebook google+-with-circle google+ instagram-with-circle instagram mail-with-circle twitter-with-circle twitter vine-with-circle vine youtube-with-circle youtube area-graph arrow-bold-down arrow-bold-left arrow-bold-right arrow-bold-up arrow-down arrow-left arrow-long-down arrow-long-left arrow-long-right arrow-long-up arrow-right arrow-up arrow-with-circle-down arrow-with-circle-left arrow-with-circle-right arrow-with-circle-up attachment back-in-time back bar-graph beamed-note bell blackboard block book bookmark box briefcase calendar camera ccw chat check chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up circle-with-cross circle-with-minus circle-with-plus clapperboard clipboard clock cloud cog controller-fast-backward controller-fast-forward controller-jump-to-start controller-next controller-paus controller-play controller-record controller-stop controller-volume cross cup cw cycle dots-three-horizontal dots-three-vertical edit export eye-with-line eye flag flash folder forward funnel globe hand heart-outlined heart help-with-circle help home image-inverted image images inbox info-with-circle info install level-down level-up lifebuoy link location-pin lock-open lock log-out login loop magnet magnifying-glass mail medal megaphone menu message minus modern-mic news pencil pie-chart plus price-tag print publish quote reply-all reply resize-100% resize-full-screen retweet rss select-arrows share-alternative share shopping-bag shopping-basket shopping-cart shuffle sound-mix squared-cross squared-minus squared-plus star-outlined star text-document-inverted text-document text thumbs-down thumbs-up ticket tools trash triangle-down triangle-left triangle-right triangle-up trophy tv typing upload-to-cloud upload user users warning

Tekmo za plesni globus sta kot prva zapustila Aleksandra in Tomaž

M.Mi.
Komentarjev: 6

V drugi oddaji smo bili priča tako nagajivim in energičnim, kot tudi čutnim in romantičnim nastopom. Kljub enormnemu napredku, igrivi plesni predstavi in visokim ocenam pa sta tekmovanje za bleščeči plesni globus kot prva morala zapustiti Aleksandra in Tomaž.

Za ogled videov se PRIJAVI
Za ogled videov se NAROČI

V drugi oddaji se je ponovno predstavilo vseh 12 plesnih parov, a od tekmovanja za plesni globus se je tokrat moral posloviti prvi par. 

Oder sta s quickstepom otvorila energična Leticia in Matej, ki sta v podobi razigranih mladostnikov norela po plesnem parketu in dodobra ogrela občinstvo. Na vajah sta najbolj delala na drži, za katero je Leticia dejala, da se počuti, kot bi bila v mavcu, a z nastopom dokazala, da so se naporne vaje izplačale. Andrej je njun nastop komentiral, da glede na videno Leticii hitri plesi niso ravno po godu in jima dal oceno tri. Nasprotno pa se je Katarina plesni predstavi poklonila in ga ocenila z visoko osmico. Tudi Nika se je strinjala: "Eksplozija pod nadzorom, ta ples je iz tebe potegnil vse tvoje adute. V resnici si zelo damska, super!" njunemu nastopu pa dala sedmico. Enako ju je ocenil Lado in zaključil z besedami: "V enem tednu se je naučiti kaj takšnega res dosežek, ljubka in duhovita točka, čestitam."

2. oddaja ZP - 5
Leticia in Matej (Foto: Miro Majcen)

Igor in Lejna sta predstavila plesno točko, prežeto z romantiko. Na plesnem podiju sta se predstavila z nežnim angleškim valčkom, ki se vam je zagotovo vtisnil v spomin. S čutnim nastopom je, sicer zabavljač Igor pokazal vso svojo krhkost in romantiko. Katrarina je bila nad njunim nastopom navdušena le Igorjevo pozicijo je malo pograjala, a ples je imel pravo esenco angleškega valčka. Sledila je visoka osmica. Niko je kdaj pa kdaj zmotila Igorjeva nonšalanca, a je kljub temu ustvaril nastop, ki si ga bo zapomnila in ga prav tako ocenila z osmico. Lado je nastop ocenil s sedmico in dejal: "Dosegel si glavni namen, bil si romantična duša, ki je sukala Lejno." Andrej pa je zaključil, da se jima nastop ni ravno posrečil in ju ocenil s trojko.

2. oddaja ZP - 9
Igor in Lejna (Foto: Miro Majcen)

Jernej in Jagoda sta se vrtela v ritmu ča ča čaja, kjer ni manjkalo poskočnih korakov in zapeljivih figur. Na vajah sta veliko pozornosti posvetila tudi skokom in Jernejevi drži. Nika je ob njunem nastopu dejala, da samozavesti še vedno ni našla in da je Jernej okrog Jagode plesal kot ligenj: "Manjkala ti je ostrina, izpili gibanje in ga združi z neverjetnim občutkom za koketnost." Nastop je ocenila s petkoLado je komentiral Jernejeve roke, s katerimi naj bi preveč krilil in ju prav tako ocenil s pet. Nadaljeval je Andrej, ki je pohvalil njune tekmovalne korake, a je imel tudi nekaj pripomb: "Ča ča ča je zahteven ples, sploh za začetnike, a najbolj so me motile pokrčene noge." Z njegove strani sta zaslužila trojko. Katarina pa je zaključila: "Jernej ti imaš ritem v srcu, daj ga še malo v noge," in jima dala oceno pet. 

2. oddaja ZP - 5
Jernej in Jagoda (Foto: Miro Majcen)

Miha in Valeriya sta se tokrat plesa lotila na zelo zabaven način. Tango, v katerega ritmih sta se zavrtela, je družaben in poudarja nenehno komunikacijo med partnerjema. To se je v veliki meri izrazilo že na vajah in se potrdilo s korektnim nastopom. Lado je bil nad nastopom kar navdušen: "Moram priznati, da si do konca izpeljal tako kot se za naš spol spodobi," in ju ocenil s pet. Andrej je pohvalil njune plesne korake, a dodal: "Močna pokončna plesalčeva drža, a tu si malce šibak," ocenil pa ju je s tri. Katarina je nadaljevala: "Ni bil tipičen tango, korektno odplesan, močnih, odrezavih gibov. Še vedno pa ti nagaja zgornji del hrbta," se je strinjala z Andrejem in jima dodelila oceno sedem. Nika pa je z oceno šest zaključila: "Najpomembneje je, da plesalec ohranja kompleksnost. Vedno moraš pokazati čustva, sicer izgledaš kot robot. Imaš pa odličen občutek za dramo."

2. oddaja ZP - 6
(Foto: Miro Majcen)

Tudi Iryna in Nejko sta se predstavila z najmlajšim plesom med latinskoameriškimi. Nejko je že na vajah z veliko natančnostjo spremljal vsak Irynin korak in njun nastop je bil vreden ogleda. Iryna je zapeljevala v vlogi rimske boginje, kar je prepričalo tudi strogega Andreja: "Dala si več duše in srca v ta nastop, bolj gotov začetek kot prejšnji teden," pohvalil pa je tudi njen občutek za latinskoameriške plese in ples ocenil z dva. Katarina je nadaljevala, da so bile njen noge kot vedno čudovite, a je pogrešala bolj suverene gibe ter Iryni in Nejku podelila štiri. Nika je njun ples prav tako ocenila s štiri:"Ves čas si delovala kot da te nekaj skrbi, moraš biti bolj odločna. Napadi plesišče, kot napadaš modno pisto, s stilom." Lado pa je Iryni svetoval, naj se sprosti: "Bodi to kar si, lepa, elegantna. Tvoji popolni točki manjkata le še ti dve stvari," ter par ocenil s šestico.

2. oddaja ZP - 4
(Foto: Miro Majcen)

Denis in Martina sta se od energičnega ča ča čaja v kombinaciji z borilnimi veščinami tokrat podala v mirnejše vode, s tokratnim nastopom pa je Denis pokazal tudi svojo nežnejšo plat. Zaplesala sta slow fox, ki velja za najtežjega med standardnimi plesi. Tu mora biti gibanje tekoče in mehko in samuraj Denis je dokazal, da ima v sebi tudi to. Katarina je njun nastop izredno pohvalila in Denisa označila za goro mišic, ki se premika graciozno: "Bilo je lebdeče, čutno, močne poze in dobra plesna drža. Kot celota za knock out."Nika je nadaljevala: "Dober slow fox je kot draga svilena kombineža. Denis, zgleda, da ti o svilenih kombinežah veš ogromno," in priznala, da jo je začaral z dotikom. Lado je njun nastop rahlo skritiziral, saj ni razumel, zakaj mora mišičnjak v zgodbi igrati zver in se mu zahvalil, da je pokazal svojo mehko plat. Andrej pa je zaključil, da sicer deluje prepričljivo, a mu tokrat ni povsem uspelo: "A vendar, zelo dobro nadzorovana drža, presenetil z mehkobo rok." Sledile so visoke ocene; Andrejeva petica, osmici Katarine in Nike ter Ladova devetka.

2. oddaja ZP - 13
(Foto: Miro Majcen)

Dejan in Tadeja sta tokrat stopila v malo višje čeveljce latinskoameriških plesov in odplesala jive ter z zabavno točko poskrbela za obilo smeha. Nika je navdušena nad nastopom takole pohvalila Dejana: "Izžarevaš več poguma in imaš bolj moško držo, le tako naprej," podelila pa jima je visoko šestico."Oba sta letela, to je bila kaskadersko dovršena točka," je dejal Lado, ki ju je ocenil s pet. Andrej je prav tako nadaljeval s pohvalo: "Ko začneš, se v tebi zbudi neka moč, energično in ritmično zelo natančno," ter nastop ocenil s štiri, Katarina pa je zaključila: "Dokazal si, da visoki ljudje pri plesu niso okorni," ter jim dala oceno pet.

2. oddaja ZP - 11
Dejan in Tadeja (Foto: Miro Majcen)

Aleksandra in Tomaž sta se predstavila z jivom. Koreografije sta se lotila z veliko mero natančnosti in entuziazma in z nastopom presenetila. Lado je bil nad njuno izvedbo navdušen! "To je pravi come back, bravo!" je dejal in ju ocenil s šestico. Andrej je nadaljeval: "Hitrost in moč tvojih nog je še vedno šibkost," a vendar nadaljeval s pohvalo: "Kakšna preobrazba, igriva, samozavestna energična," nagradil pa ju je z oceno pet. Katarina je priznala, da jo je za Aleksandro skrbelo, a je s plesom dokazala, da se je po uvodni kritiki pobrala: "To je bil pravi zmagovalni ples, čestitke." Nika pa je zaključila: "Brez kančka ironije jive ne pusti pravega vtisa, jive je tvoj ples, našla si se, pazi na eleganco zlasti pri nogah, sicer pa fino." Tako Nika kot Katarina sta jive Aleksandre in Tomaža ocenili s šest. 

2. oddaja ZP - 6
Aleksandra in Tomaž (Foto: Miro Majcen)

Pri Urški in Jerneju brez smeha in humorja ne gre. To se odraža tako na vajah, kot tudi pri njunih koreografijah. Tokrat sta skušala očarati z dunajskim valčkom. Andrej je ob njunem nastopu dejal: "Ponovno se je izkazalo, da imaš dober občutek za ritem, solidna drža, zelo dobro sta bila v stalnem perfektnem telesnem stiku." Ocenil ju je s štiri. Katarina ju je pohvalila za izvrsten dunajski valček in ju ocenila s šest . Nika je nadaljevala, da je Urška zanjo lep primer plesalke, ki je malo šibkejša v tehniki, a prepriča z razumevanjem plesa in kreativnostjo ter ju ocenila s sedmico. Lado je z oceno šest zaključil, da je vedel, da je Urška nekje globoko prava plesalka: "Danes si bila elegantna in graciozna," ter dodal, da je bila lepa takšna, kakršna je.

2. oddaja ZP - 1
Urška in Jernej (Foto: Miro Majcen)

Janez je že na plesnih vajah presenetil svojo soplesalko Majo. Pa ne s kakšno zapleteno plesno figuro, temveč s šahom. Za dober quickstep namreč ne potrebuješ le vrhunske fizične pripravljenosti, moraš razgibati tudi možgane. Katarina je priznala, da je komaj čakala na njun nastop: "Zame si bil sijajen." Nika je dejala, da jo quickstep spominja na namakanje v jacuzziju, nad gladino je mirno, pod njo pa zabavno: "Priznati ti moram, da si pravi magnet, ker imaš fantastičen šarm." Tudi Lado je bil navdušen: "Kakšni poskoki, kakšen drnec, v Lipici bi bili ponosni nate." Andrej pa je izpostavil malce okorno gibanje in dodal, da je Janeza tokrat izdala kondicija.

2. oddaja ZP
Janez in Maja (Foto: Miro Majcen)

Nuša in Andrej sta se tokrat zavrtela v nežnih ritmih dunajskega valčka in z nastopom presenetila. "Lepo je bilo spremljati tvoj vzpon, škoda le, da se nisi gibala dovolj fluidno," je dejala Nika in Nuši svetovala, naj dela na detajlih, a ohrani sproščenost. Ocenila pa ju je s sedmico. Lado je dejal, da ne bo pel hvale in se bo raje skril za kritiko ter Nuši svetoval, naj dela na eleganci svojih rok, a ji kljub temu dal sedem. Andrej je nadaljeval: "Presenetljivo, pohvaliti moram koreografijo, lepa in ritmična. Nuša, v tebi se skriva plesalka, a ti vseeno primanjkuje fizične moči," njun nastop pa je ocenil s štiri. "Plesalkina drža je za plesne novinke kot si ti velik izziv", je zaključila Katarina in Nuši svetovala, da poskusi najti diagonalno razpotegnjenost, pohvalila je njeno eleganco in nagradila s sedmico.

2. oddaja ZP
Nuša in Andrej (Foto: Miro Majcen)

Maja Martina in Miha sta na plesni oder prikorakala zadnja. Predstavila sta se z jivom in energično koreografijo, ki zahteva precejšnjo kondicijsko pripravljenost, dodatno pa sta jo začinila z akrobacijskimi vložki. Lado je njun nastop pospremil z besedami: "Vaje so očitno točki dale meso. Maja opazil sem, da tudi med zahtevnimi koraki ostaneš igralka, kar se mene tiče je bil to eden boljših nastopov večera." Andrej je nadaljeval: "Veliko plesnega jiva, ki mora delovati hitro, lahkotno, a to ti danes ni ravno uspelo." Katarina je pohvalila mojstrske odzive na plesalčevo vodstvo in Maji Martini svetovala, naj pazi na stopala. Nika je zaključila z besedami: "Maja, s tvojim poskokom in ploskom si postavila stališče in svojega moža odlično ukrotila." Ocene, ki sta ju dobila Maja Martina in Miha, so bile tudi tokrat visoke, Nika in Lado sta dala osmici, Katarina sedem in Andrej štiri.

2. oddaja ZP
Maja Martina in Miha (Foto: Miro Majcen)

Pari, ki so imeli najnižji seštevek točk sodniških ocen in vaših glasov so bili v drugi oddaji Aleksandra in Tomaž, Iryna in Nejko ter Janez in Maja, a še eno priložnost sta dobila Iryna in Nejko. Med ogroženima paroma sta se Janez in Maja tokrat veselila, saj ostajata v bitki za plesni globus. Aleksandra in Tomaž pa sta prvi par, ki sta se morala posloviti.

Za ogled zamujenih oddaj in vseh ekskluzivnih videovsebin pa naročite VOYO.  

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI 6

 
Djangoman · 20.03.2017 09:43:05
sama kuhinja. Una prekla ukrajinska nima pojma, drži se tako kot bi imela kol v riti, ocene pa k bi bila profi. Zagotovo ta dva nista plesala najslabše.
Ata_Smrk · 19.03.2017 23:21:33
antipaticno.
Antitrust · 19.03.2017 23:08:16
Zamisel oddaje super, samo kaj ko je več oglasov kot plesa!
lepiOn · 19.03.2017 22:34:07
Pohvale za oddajo in...komisija/komentatorji so super...no edin Škufca se mi zdi, da se moral še naučiti dajati prave ocene.
 
pabo39 · 19.03.2017 22:16:27
A celo v London so šli po to koklo?
 
Frbezar · 19.03.2017 20:44:23
Meni je oddaja kar vsec, samo ne verjamem jim pa da uni tam zadaj igrajo v zivo !!! Ce je bilo pa to odpeto zares v zivo se pa globoko opravicujem in klanjam..... Bi bilo pa fajn da se kdaj pokaze tudi pevce pa da vidimo ce je zares v zivo.....